Når I som forening har oprettet et nyt medlem og tilknyttet et kontingent til ham/hende, så får medlemmet to mails.

1. Den ene handler om, at han/hun er blevet tilknyttet et kontingent. Denne er blot til oplysning.
  2. Den anden handler om, at medlemmet skal oprette sig som bruger. Der er en knap, hvor der står "Opret bruger". Den skal medlemmet trykke på og oprette sig som bruger hos Unioo med hans/hendes e-mail og en kode.

Denne bruger er knyttet op på den enkelte person og ikke foreningen. Så hvis han/hun bliver medlem af andre foreninger gennem Unioo, er det samme brugernavn og adgangskode.

Når medlemmet har oprettet sin bruger, kommer der med det samme et vindue frem, hvor han/hun får mulighed for at tilmelde sit betalingskort, så han/hun kan få betalt sit kontingent. Dette er naturligvis kun, hvis foreningen har meldt ham/hende til et kontingent ved oprettelsen.

Medlemmet skal her tilmelde sit betalingskort. Overførslen for kontingentet går først igennem, når medlemmet har godkendt den med sit MidID. Husk, at denne godkendelse først er gået igennem, når medlemmet har swipet inde i MitID-appen og er kommet tilbage til siden inde på Unioo.

Herefter vil det fremgå, at kontingentet er betalt.

Virkede det ikke?

Hvis der er problemer, kan det skyldes nogle af følgende ting:

1. Medlemmet har glemt første skridt, som er at oprette sig som bruger. Medlemmet står angivet som "Afventer" inde i foreningens system. At oprette sin bruger er ALTID første skridt.
  2. Medlemmet er kommet til at oprette en anden bruger. Da man som individ kun kan have én bruger tilknyttet, går der koks i det med kontingenter og betalingskort, hvis man prøver at slette/udmelde en bruger og oprette en ny. Foreningen har mulighed for at udmelde medlemmet, og hvis medlemmet er blevet udmeldt, så kan foreningen genaktivere ham/hende. Men lad være med at prøve at bruge udmelding som løsning på et betalingsproblem.
  3. Medlemmet har ikke fået sig oprettet i tide, og medlemmet og betalingen af kontingentet er blevet annullerede. Der står "Fejl" ud for medlemmet i foreningens system. Foreningen har i dette tilfælde mulighed for at genaktivere medlemsskabet, hvor ved der udsendes ny faktura til betaling af kontingent.
  4. Hvis medlemmet får sig oprettet som bruger, men ikke har betalt, står han/hun  som værende "i restance" inde på foreningens side.  Og hvis medlemmet ikke får betalt sit kontingent i tide, så annulleres det. Foreningen kan melde medlemmet til kontingentet på ny.
  5. Der kan opstå problemer med MitID. Når der gør dette, kan du evt. prøve at bruge en anden browser eller en anden computer/telefon. Du kan også prøve at vente til lidt senere på dagen. HUSK at vende tilbage til Unioo's side, når du har swipet inde i MitID-appen; ellers registreres underskiften ikke. Hvis du i det offentlige er fritaget for brugen af MitID, så kontakt vores kundeservice.