Når foreningen skal have oprettet sin betalingsaftale til at modtage kontingentkroner og penge fra billetsalg, skal man i mange tilfælde uploade et dokument, hvor foreningens IBAN-nummer (og gerne SWIFT/BIC) fremgår.

Hvordan?

Sådan et dokument kan laves ved at man går ind i netbanken eller mobilbanken og finder en side derinde, hvor disse oplysninger fremgår. Her kan man tage et screenshot af det hele eller downloade som PDF. Husk at det ikke blot er et screenshot af selve numrene - hele siden skal med, så man kan se, at det er et screenshot fra net- eller mobilbanken.

Hvor?

Det er forskelligt fra pengeinstitut til pengeinstitut, hvor du kan finde disse oplysninger i netbanken/mobilbanken. Men ofte findes de ved at gå ind under selve kontoen inde i netbanken og så enten trykke på "Vilkår", "Min konto", "Kontodetaljer" eller på de tre prikker oppe i det ene hjørne. Andre gange findes de under "Kontovilkår", som ofte findes under "Konti, kort og posteringer" i menuen eller under de enkelte konti. Til sidst kan det også være en løsning at downloade et kontoudskrift, hvor IBAN også ofte står.

Hvad?

Hver af dine konti i pengeinstituttet har et IBAN- og SWIFT/BIC-nummer tilknyttet. IBAN er din kontos internationale kontonummer og SWIFT/BIC er dit pengeinstituts internationale identifikation. IBAN står for "International Banking Account Number" og numrene bruges til internationale overførsler. IBAN-nummeret består af to tal, der angiver landet, som man har kontoen i (DK i Danmark), samt op til 30 tal. I Danmark er tallene ofte to nøgletal, samt reg- og kontonummer for den enkelte konto (Dvs. 2 bogstaver og 16 tal).