Listen af danske pengeinstitutter, der samarbejder med Unioo ifm. foreningernes lovpligtige indberetning af data, er lang. Og den vokser hele tiden. Og det er der gode grunde til:

Sikkerhed

Unioo er førende eksperter indenfor datasikkerhed, og dette er altafgørende, når der skal indberettes følsom data online. Derfor stoler pengeinstitutterne på, at deres kunders data behandles sikkert, når Unioo hjælper foreningerne med at indberette data til pengeinstituttet.

Unioo er 100% dansk og al data er sikkert opbevaret på servere i Danmark og EU. Når man tager et billede af sine ID-kort via det link, systemet sender, så gemmes billedet ikke på telefonen, men bliver øjeblikkeligt krypteret og gemt til pengeinstituttet. Al anden data gemmes ligeledes krypteret og forsvarligt.

Foto: Morten Degn

Skærpede lovkrav

De nye krav fra Finans- og Datatilsynet til pengeinstitutterne om øget kundekendskab har stillet de danske pengeinstitutter overfor en utroligt omfattende opgave. For der er - heldigvis - tusindvis af foreninger i Danmark. Vi er et sandt foreningsland. Men at skulle indsamle data af denne mængde, er de fleste pengeinstitutter ikke gearet til - og slet ikke uden at blive nødt til at gøre det dyrere at være foreningskunde.

Unioo's bidrag til problemløsning

Idéen til indberetningsværktøjet kom til os som en selvfølge, da vi kunne se, hvad både pengeinstitutter og foreninger stod overfor som følge af den skærpede lovgivning indenfor kampen mod hvidvask og terrorfinanciering. Det var en selvfølge for os, at det var et problem, som vi skulle bidrage til at løse. Derfor hjælper vi nu ikke blot med vores bestyrelsesværktøj; vi hjælper også foreningerne med at indberette til pengeinstitutterne. Så bliver alt fulgt helt til dørs i forhold til at overholde gældende lovgivning og alle får ro i sjælen.

Brugervenlighed

Vores værktøj til indberetning er skabt med tanke på at spare  bestyrelsesmedlemmerne i foreningerne tid og penge. Vi har skabt det så brugervenligt som muligt, således at både folk, der er digitalt indfødte og folk, der helst undgår den digitale verden, kan finde ud af det. Der er instrukser og hjælpeartikler undervejs. Med værktøjet kan hele indberetningen foregå derhjemme foran en computer - eller blot med en smartphone. Lige fra indtastning af foreningens data og upload af dokumentation til godkendelse og digital underskrift.

Passion

Folkene bag Unioo har selv stor erfaring med foreningsarbejde, og i vores frivillige arbejde syntes vi, at der manglede en online platform, hvor alt bestyrelsens arbejde kunne samles. Og dette førte til skabelsen af Unioo og de funktioner, systemet har den dag i dag. Vi kommer dog hele tiden med nye idéer til, hvordan man kan gøre det endu bedre, samt til nye funktioner. Især som følge af, at vi lytter til de tusindvis af foreninger, vi er i løbende kontakt med.

Foto: Morten Degn