Når du skal i gang med Unioo som en forening, der er inviteret via jeres pengeinstitut, starter det hele med, at du modtager en mail fra Unioo, hvor du inviteres til at oprette dig og din forening.

Den kan f.eks. se således ud:

Du skal begynde din oprettelse ved at trykke på den blå knap, hvor der står "Start indberetningen".

Dernæst skal du igennem seks skridt. Du kan se, hvor langt du er i processen på linjen øverst.

Første skridt

Første side, du kommer til, ser således ud:

Dette er en velkomst, hvor vi kort fortæller om nødvendigheden af det stykke arbejde, indberetteren har foran sig.

Andet skridt

Andet skridt på vejen ser således ud:

Her skal du blot svare på, om det er dig, der er indberetter. Det er det højst sandsynligt, siden det er dig, der er blevet inviteret til at indberette.

Tredje skridt

Tredje skridt på vejen ser således ud:

Her skal du angive foreningens stamdata - CVR-nummer, adresse og e-mail. Det er vigtigt, at det er foreningens stamdata (og ikke dit eget), du registrerer her. Kig evt. på Virk.dk, hvor du kan slå foreningens oplysninger op med CVR-nummeret. Og ellers står disse ting som oftest i vedtægterne.

Fjerde skridt

Fjerde skridt på vejen ser således ud:

Her skal du angive informationer om, hvilken type forening, der bedst beskriver jeres foretagende. Hvis du ikke synes, at der er nogen, der passer, skal du blot vælge den, der passer bedst.

Dernæst skal du skrive antal bestyrelsesmedlemmer, hvilken måned den årlige generalforsamling afholdes, samt hvor mange medlemmer, foreningen har. Det er blot et cirka-tal, du behøver skrive under medlemmer - det er blot for at vi ved, om der f.eks. er 30 eller 10.000.

Femte skridt

Det femte skridt der således ud:

Dette skridt handler om dig og din personlige bruger, der er knyttet til din mailadresse. Vælg en stærk adgangskode, der er mindst otte karakterer og som indeholder både tal og store og små bogstaver. Sørg for at huske godt på den.

Hvis du allerede har en bruger på Unioo, får du lov at logge ind, så snart du har angivet din e-mail. Det er vigtigt, at du bruger samme e-mail som du plejer, når du bruger Unioo, for det er meningen, at man blot skal have én bruger at tilgå alle sine foreninger fra. Femte skridt ser således ud, når du har angivet din mail:

Sjette skridt

Det sjette skridt ser således ud:

Dette er det afsluttende skridt i oprettelsen af jeres forening. Her skal du acceptere betingelser og privatlivspolitik og beslutte, om du vil have information om funktioner via mail og SMS.

Herefter skal du trykke "Opret bestyrelse" på den røde knap, og herefter kan det virkelige arbejde med indberetningen begynde.