Det er vigtigt, at du følger instrukserne nøje - ellers bliver dine ID-kort afvist.

Tjek:

• At teksten er helt klar (ikke er rystet)
  • At AL tekst er med - navn, adresse, kørekortnummer, hele CPR-nummeret, etc.
  • At alle hjørner og kanter på dine ID-kort er med
  • At der ikke er fingre, der dækker for noget relevant
  • At ID-kortet ikke er udløbet
  • At begge fotos er i naturlige farver (sort/hvid duer ikke)
  • At dit pengeinstitut godtager formatet (ikke alle godkender digitale ID-kort)

Digitale ID-kort

Vær opmærksom på, at det ikke er alle pengeinstitutter, der godkender skærmbilleder af digitale ID-kort fra sundhedskort- og kørekort-appen. Brug som rettesnor, at mindre pengeinstitutter oftest godkender det, mens de større ikke må godkende det.

Sundhedskortet:

For at et digitalt sygesikringskort bliver godkendt, SKAL du gøre de fire sidste cifre synlige ved at trykke på knappen "Vis CPR", inden du laver dit screenshot.

Eksempel på et IKKE godkendt digitalt sundhedskort:

Kørekortet:

Screenshots af dit digitale kørekort godkendes KUN, hvis du kan få BEGGE sider med på det ENE billede. Dette er meget besværligt og ANBEFALES IKKE!

Eksempel på et IKKE godkendt digitalt kørekort:

Men hvis du er digitalt anlagt og har styr på at gøre følgende, så kan du bruge denne mulighed:

1) Tag to screenshots - ét af hver side af det digitale kørekort. De to sider findes under fanerne "Kørekort" og "Kortinfo". På sidstnævnte fane er det sektionen "Øvrige oplysninger", der skal med.

2) Læg de to billeder sammen til ét, evt. ved at benytte en fotoapp.

Først når begge sider fremgår med al data på ét og samme billede, er det klar til at blive uploadet.

Unioo's hjælpeside

Brug Unioo's hjælpeside, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om Unioo.