De tre gode råd

1. Vær tålmodig

Vi ved godt, at det for nogle er uventet og irriterende arbejde at foretage indberetningen. Men da det er et led i at overholde lovgivningen angående foreninger, vil vi bede jer væbne jer med tålmodighed.

2. Vær grundig

Læs alt grundigt, før I trykker på "Godkend" (eller "Næste") hele vejen igennem indberetningen. Hvis I overser noget, kan det ende med, at processen trækker ud. Hvis man blot trykker sig igennem det hele uden at læse, hvad man skriver under på, kan det ende med, at pengeinstituttet afviser indberetningen, hvorefter I skal ændre i den og underskrive igen - ALLESAMMEN. Vær f.eks. også helt sikker på det med, hvem der tildeles fuldmagter (adgange til bankkonti), så det ikke ender med, at dem, der skulle have haft adgang, ikke får det.

3. Brug hjælpen

Søg hjælp og spar tid:

• Følg instrukserne i systemet: Tryk på de små ikoner med spørgsmålstegn og læs al den generelle vejledning.
  • Hjælp hinanden i bestyrelsen eller ræk ud til jeres venner eller familiemedlemmer, hvis f.eks. teknikken driller eller det trækker (tænder) ud.
  • Brug vores hjælpeside at søge hjælpen frem på. Hav den gerne ved hånden hele vejen igennem indberetningen. Herinde kan du også bliver oplyst om, hvorfor I skal foretage indberetning og lignende.
  • Tag fat i jeres pengeinstitut,  hvis I har spørgsmål om selve bankkontoen og betalingskort, om forretningsomfang eller om at få udsat indberetningen.
  • Tag fat i Unioo, hvis I ikke føler jer hjulpet af systemet eller vores hjælpeside, hvis noget driller.

Husk...

Det er ikke Unioo eller jeres pengeinstitut, der har lavet lovgivningen omkring, at al denne data skal indsamles om jer og jeres forening. Det er Finans- og Datatilsynet, som har lavet den konkrete lovgivning baseret på beslutninger, der er taget helt oppe i EU. Alle pengeinstitutter i EU skal følge disse retningslinjer om kundekendskab i kampen mod hvidvask og terrorfinansiering.

Jeres pengeinstitut løser opgaven om at indsamle data på baggrund af lovgivningen. Og Unioo prøver blot at hjælpe jer foreninger med at komme i mål med at indsamle den rette data - hverken mere eller mindre. Ved at pengeinstitutterne benytter sig af Unioo, kan prisen for at have foreningskonto holdes nede.

Har du brug for hjælp?

Hvis du støder ind i problemer, er du velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig igennem indberetningen eller i gang med vores bestyrelsesværktøj.