Læs denne vejledning i tre punkter om, hvordan du kommer godt i gang med indberetningen.

1. Udpeg en indberetter

Bliv i bestyrelsen enige om, hvem der skal foretage indberetningen. Det kan skifte fra år til år.

Læs mere om det i praksis her.

2. Gør klar til indberetningen

Når foreningen indberetter første gang, er det et større arbejde at foretage indberetningen, fordi ALT skal skrives ind og uploades helt fra bunden. Men alle år herefter bliver det nemmere, da det kun er ændringerne, der her skal indberettes.

Til den første indberetning bedes foreningen have alt det klar, som skal indberettes. Hvis man har dette, tager det ikke så lang tid at udfylde indberetningen. Se her en udtømmende liste over, hvad man skal have klar.

Alle øvrige år er det kun ændringer/opdateringer, der skal indberettes. Læs mere her om, hvad dette indebærer.

3. Foretag indberetningen

Selve indberetningen indeholder en tjekliste med punkter, man skal igennem. Før punkterne er gennemført, har de enkelte punkter røde advarselstegn ud for sig. Når de enkelte punkter er gennemgået, får de flueben i grønt ud for sig. Gennemgå punkterne fra en ende af, indtil du har flueben hele vejen ned.

Indberetningen består af to dele:
  1. På vegne af foreningen: Alt der omhandler foreningen
  2. På vegne af dig: Det, er omhandler det enkelte bestyrelsesmedlem

4. Processen fra indberetter til de øvrige bestyrelsesmedlemmer

1. Indberetter udfylder selve indberetningen på vegne af foreningen og på vegne af sig selv og underskriver. Herefter inviteres de øvrige bestyrelsesmedlemmer på mail og SMS.
  2. Alle øvrige bestyrelsesmedlemmer udfylder den del, der er på vegne af dem selv, tjekker indberetningen igennem og underskriver den.

HUSK

ALLE skal underskrive hvert eneste år. Husk, at man skriver under på det, som er lagt op i indberetningen. Indberetteren er kun et menneske, så derfor er det vigtigt, at I hjælper hinanden med at tjekke det, som indberetteren har lagt op, så indberetter kan nå at lave ændringer, hvis det er forkert. Hvis der indberettes noget forkert, kan det ende med, at pengeinstituttet ikke godkender indberetningen, hvilket fører til mere arbejde.

Hjælp til indberetningen

Hele vejen igennem indberetningen, er der hjælp i form af vejledning. Læs alle tekster og klik på de små spørgsmålstegn med uddybende hjælp. Der linkes også til relevante hjælpeartikler på de enkelte punkter i indberetningen.

Derudover er det en god idé at have vores hjælpeside ved hånden. Her kan man søge på sine spørgsmål eller emneord i søgefeltet eller klikke sig ind i de forskellige kategorier.

Nedenunder denne hjælpeartikel er der flere hjælpeartikler, der hjælper dig videre med indberetningen.