Hvad skal man som kasserer?

Kassereren er den, der er ansvarlig for økonomien. Det er den, der har styr på, hvad der står på kontoen og som har det store overblik, når man sidder i bestyrelsen og snakker om, hvad pengene skal bruges til.

Regnskab

Det er også den, der sørger for at betale regninger og føre regnskab, hvor alle ind- og udgående beløb skrives ind i en oversigt (f.eks. i Excel) og hvor alle bilag findes og sættes i forbindelse med alle bevægelserne på kontoen. Man kan som forening evt. vælge at gøre brug af et online regnskabsprogram eller få hjælp fra et eksternt firma.

Budget

Det er ofte kassereren, der er hovedansvarlig for at udarbejde foreningens budget i samarbejde med den øvrige bestyrelse og sørger for, at det overholdes løbende.

Kontingentkørsel

Det kan evt. også være kassereren, der står for kontingentkørsel, men ikke nødvendigvis, så længe at han/hun bare sørger for, at alle beløbene ifm. det registreres i regnskabet.

Moms

De fleste foreninger er fritaget fra at betale moms, så derfor er regnskabsdelen lidt nemmere end for firmaer, der er pålagt at betale moms.

Kasserer vs. revisor

En kasserer er ikke det samme som en revisor. Hvis en forening benytter sig af en revisor, så er det ofte en ekstern person, som er sat på opgaven.

Samarbejde og sparring

Hvis forpersonen har økonomisk ansvar eller adgang, så gøres den øknomiske del af arbejdet i gerne i samarbejde med kassereren. Det er rart at have hinanden at sparre med.

Vejledning til regnskabet

Er du kasserer i en mindre forening, læs med her.

Er du kasserer i en større forening eller ønsker du at vide mere om korrekt regnskabsføring, læs her.

Vidste du...

... at du frit og uforpligtende kan prøve Unioo's bestyrelsesværktøj? Find funktionerne i menuen venstre i bestyrelsesportalen. Find ud af mere inde på denne hjælpeside